Ga naar de inhoud

Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd! Jij bent een nieuw mensje aan het maken, wat is dat bijzonder. Ik vind het een eer om je te mogen fotograferen tijdens een zwangerschapsshoot.

We spreken af op een mooie buitenlocatie, of ik kom langs bij je thuis. Qua locatie ben ik flexibel.

Wil je een leuke fotoshoot plannen voor een zwangerschapsaankondiging? Dat kan natuurlijk ook!

Werkwijze

Fotoshoot zwangerschap aankondiging

Vooraf

Voor dezwangerschapsshoot bespreken we via email of whatsapp wat jullie wensen zijn! Samen plannen we een afspraak in.

Ongeveer een week voor de zwangerschapsshoot zal ik een betaallink sturen, die je voor de fotoshoot betaalt.

Zwangerschapsshoot: wanneer?

Voor een zwangerschapsaankondiging kunnen we al vroeg iets plannen!

Voor mooie ronde buik-foto’s leg ik je het liefst vast als je 30-35 weken zwanger bent. Dan heb je een mooie ronde buik en heb je, als het goed is, nog genoeg puf!

Vanaf de 36e week van je zwangerschap is de kans op geboorte groot en heb je grotere kans op fysieke ongemakken.

Tijdens

Tijdens dezwangerschapsshoot ga ik je op je mooist vastleggen! Of je veel camera-ervaring hebt of helemaal niet: dat maakt niks uit.

Ik heb genoeg ideeën, maar ik vind het ook altijd leuk om te horen wat je zelf leuk vindt! Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt, dus als er iets is wat je onprettig vindt, mag je dat zeggen.

Ook laat ik tijdens dezwangerschapsshoot zien wat ik maak, dus als je iets opnieuw wilt doen, kan dat gewoon.

zwangerschaps shoot

Ik werk het liefst op locatie, met natuurlijk licht, en zo min mogelijk ‘suf’ poseer-gedoe. Mijn foto’s zijn vaak spontaan en vol emotie. Natuurlijk geef ik tijdens de fotoshoot allerlei tips en stel ik je op je gemak!

Trouwfotograaf zwangerschaps aankondiging

Na

Na de zwangerschapsshoot ga ik aan de slag om een mooie grote selectie te maken en bewerken. Deze selectie zet ik binnen een week in een online galerij.

Vanuit deze galerij kun je een selectie foto’s maken die bij je pakket past. Mocht je meer foto’s bijkopen, kan dat natuurlijk ook. Als de selectie is gemaakt, zet ik het aantal downloads open en kun je de selectie downloaden.

De galerij blijft tot 6 maanden na jezwangerschapsshoot online staan.

Prijzen zwangerschapsshoot

Bij alle pakketten mag je partner mee. Ben je een throuple of heb je al een kind/kinderen (honden tellen ook!)? Maak er voor € 20 extra een gezinsfotoshoot van!

€ 350

  • 1 uur op locatie of thuis
  • 30 hoge resolutie foto’s, te selecteren uit online galerij

€ 400

  • 1,5 uur op locatie of thuis
  • 45 hoge resolutie foto’s, te selecteren uit online galerij

€ 450

  • 2 uur op locatie of thuis
  • 60 hoge resolutie foto’s, te selecteren uit online galerij

Prijzen zijn inclusief BTW en reiskosten tot 15 kilometer vanaf Amsterdam. Daarna reken ik € 0,35 per kilometer. Extra foto’s kun je later bijkopen voor € 5 per stuk.

Zwanger + Newborn

Krijg 10% korting op een newborn shoot als je een zwangerschapsshoot hebt gedaan bij mij.

Zwangerschapsshoot kleding

Wat voor kleding doe je aan tijdens een zwangerschapsshoot? Het is belangrijk dat je kleding draagt waarin je je comfortabel en mooi voelt!

Het gaat om je buik, dus vermijd drukke printjes of teksten op kleding. Het is handig om kleding te dragen waarin de buik goed te zien is.

We kunnen natuurlijk ook foto’s maken met een blote buik. Bedenk vooraf wat je daarboven wil dragen (mooie bh, een open blouse, of misschien een kimono?)

zwangerschap fotografie

Kleuren

De kleuren van je kleding en de locatie bepalen een groot deel van de sfeer van de foto. Bedenk van tevoren welke sfeer het beste bij je past. Is dit donker, contrasterend, of juist licht?

Je kunt altijd voor neutrale, tijdloze kleuren kiezen. En als je met je partner(s) op de foto wilt, stem de kleuren op elkaar af.

Neem vooral een extra setje kleding mee als je twijfelt!

zwangerschap fotoshoot heide

Zwangerschapsshoot buiten

Het is prachtig om een mooie zwangerschapsshoot buiten op locatie te doen! We kunnen prachtig licht pakken met zonsopkomst of zonsondergang.

Je kunt voor een mooie betekenisvolle plek kiezen, of we kiezen iets wat mooi op de foto’s staat. Mooie locaties zijn strand, duinen, of bossen bijvoorbeeld!

Extra’s

Wil je foto’s met de zwangerschapstest of een echo-foto? Zorg dan dat je aan de extraatjes denkt van tevoren!

Ik vind het ook altijd leuk als jullie zelf foto-ideeën hebben, dus voel je vrij om wat voorbeeld-foto’s mee te nemen of van tevoren met me te delen.

Goed om te weten: ik doe geen roze/blauwe gender reveal fotografie. Als queer fotografe weet ik dat geslacht en gender niet altijd overeen komen. En ik hou niet zo van hokjesdenken. Ik sta natuurlijk wel open voor leuke queer & genderneutrale foto-ideeën!

Zwangerschapsshoot studio

Ik heb geen fotostudio, maar kom graag bij je thuis langs voor een mooie fotoshoot!

Het grote voordeel van thuis is, dat je mooie persoonlijke items of plekken (bijvoorbeeld de babykamer) in de foto’s kunt verwerken.

Bekijk ook mijn fotoshoots portfolio pagina voor meer voorbeelden.

NB: Maartje Hensen heeft het recht om de gemaakte foto’s te gebruiken in haar portfolio / promotionele doeleinden zoals Facebook, blog, website, social media en eventuele prijsvragen. Als je dit niet wilt, is er de mogelijkheid voor een licentie-upgrade. Laat het haar voor de fotoshoot weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op alle rechtsbetrekkingen van Maartje Hensen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Homepagina » Zwangerschapsshoot
Maartje Hensen