Ga naar de inhoud
Maartje Hensen Queer Female Travel Photographer

Wie ben ik? Ik ben Maartje Hensen (zij/die), queer fotograaf en schrijver! Ik fotografeer al van kinds af aan en ik kocht in mijn tienertijd mijn allereerste echte spiegelreflexcamera. En waar mijn meeste interesses vluchtig zijn, is fotografie altijd in mijn leven gebleven.

All round

Ik ben een all round fotograaf, want ik leg van alles vast. Begin 2017 vertrok ik met mijn vriendin op wereldreis (die uiteindelijk 3 jaar duurde) en vanaf dat moment ben ik dagelijks gaan fotograferen en is mijn fotografie mijn werk geworden.

Het begon met reisfotografie en onderweg begonnen mijn vriendin en ik dan ook een reisblog en Instagram, dus stond ik ineens zelf zowel voor, als achter de camera.

Cholula Mexico vulkaan Popo kerk zonsopkomst reisfotograaf

Portretfotograaf transgender vrouw

Regenboog queer fotoshoot plus size

Sonos zakelijke fotografie productfotograaf lesbisch stel

homo gay fotoshoot Amsterdam

homohuwelijk lesbisch stel Toscane

Pyramide loveshoot Mexico

Ook kwam ik er achter dat ik het geweldig vind om zowel locaties als mensen of producten te laten stralen. En zo nam ik fotografieopdrachten aan voor hotels en bestemmingen, begon ik fotoshoots aan te bieden en ben ik ook trouwfotograaf geworden (helemaal gaaf vind ik een bruiloft in het buitenland!).

Mijn beelden zijn (net zoals ik) kleurrijk, vrolijk en persoonlijk. Ik werk het liefst op locatie, met natuurlijk licht, en zo min mogelijk ‘suf’ poseer-gedoe.

Ik ben gespecialiseerd in LGBT-fotografie; iedereen is welkom voor mijn camera. Als queer vrouw weet ik dat het best ongemakkelijk kan zijn als je niet zeker weet of je helemaal jezelf kunt zijn.

Kijk lekker rond op mijn website! Ben je enthousiast geworden en wil je kennis maken? Neem contact met me op!

Maartje Hensen